OLIMPIADA DE MATEMATICĂ PENTRU ȘCOLILE
SECȚIILE CU PREDARE ÎN LIMBA MAGHIARĂ

20-23 aprilie 2022, Cluj-Napoca

Despre Concurs

Concursul de Matematică al Liceelor Maghiare din Europa s-a născut acum 31 de ani , având ca scop crearea unei punți între elevii maghiari din Ungaria și cele patru țări cu o minoritate maghiară însemnată (Serbia, România, Slovacia și Ucraina), cu scopul de a se întâlni, de a-și cunoaște tradițiile în didactica matematicii și de a-și măsura prin competiție cunoștințele la această disciplină..

Concursul de Matematică al Liceelor Maghiare din Transilvania este etapa de selecție a acestui concurs în România, care a fost recunoscut și finanțat de către MEN din anul 2012, iar începând cu anul 2018 s-a ridicat la rangul de olimpiadă.

Pandemia care a zguduit din temelii viața noastră cotidiană, perturbându-i ritmul obișnuit, răsturnând obiceiurile și principiile de bază ale acesteia, constrângând și restricționând posibilitățile de predare și învățare, a împiedicat timp de un an organizarea acestui concurs.

Acum, în luna aprilie 2022, reluăm cu bucurie șirul întâlnirilor prin concurs, dar din nefericire fără concurenții din Ucraina, care trec prin încercări și mai grele: țara lor este zguduită de război. Dacă aceste circumstanțe ne vor împiedica să ne întâlnim cu ei, totuși ne simțim obligați să continuăm această tradiție în fiecare țară unde condițiile o permit.

Ne bucură totodată faptul că acest concurs de nou început va avea loc la Cluj-Napoca, oraș universitar cu istorie îndelungată în pregătirea matematicienilor de renume. Nu întâmplător, școala organizatoare este Liceul Teoretic Báthory István, un liceu cu rezultate remarcabile în pregătirea matematică a elevilor capabili de performanță.

Așteptăm cu drag concurenții și profesorii însoțitori la ediția a IV-a a Olimpiadei Naționale de Matematică a școlilor/secțiilor cu predare în limba maghiară din România, care este totodată ediția a XXXI-a a Concursului de Matematică al Liceelor Maghiare din Transilvania.