Mesaje

Dragi elevi, participanți la etapa națională a Olimpiadei de Matematică în limba maghiară,

Vă felicit pentru performanța calificării la etapa națională!

Mă bucur că, după doi ani care nu ne-au permis desfășurarea de olimpiade școlare, în sfârșit, aveți posibilitatea de a vă pune în valoare competențele și motivația de a face performanță, într-o competiție cu cei mai buni elevi din țară la această disciplină.

Consider că desemnarea municipiului Cluj-Napoca pentru desfășurarea acestei competiții este cea mai potrivită alegere pentru pasiunea voastră. Veți veni într-un oraș model pentru susținerea multilingvismului, a multiculturalității, care susține inovarea, în care se investește foarte mult în educație și cercetare. Municipiul Cluj-Napoca are cea mai bine cotată universitate din țară în topurile europene, Universitatea „Babeș-Bolyai”, dar și alte universități de prestigiu, cu predare în limba maghiară, unde pasiunea voastră pentru matematică ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic și o carieră de succes la companii prestigioase.

Olimpiadele școlare reprezintă nu numai cadrul de a identifica și promova excelența în educație, ci și un prilej minunat pentru copii și tineri de a se întâlni, de a lega prietenii cu alți colegi pasionați de științe, astfel încât vă urez să profitați din plin de șederea voastră aici, de programul și surprizele pe care noi, organizatorii le-am gândit pentru voi și să reveniți, cu drag la Cluj-Napoca, fie ca studenți, fie ca turiști, în acest oraș care oferă nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber, un oraș al festivalurilor, al târgurilor de carte, al competițiilor sportive.

Vă urez tuturor succes și am convingerea că, prin pasiunea voastră pentru știință, veți reuși să contribuiți la schimbarea în bine a lumii în care trăim!

Marinela Marc,
Inspector școlar general,
Inspectoratul Școlar Județean Cluj

Ez a megmérettetés ösztönzi a diákokat arra, hogy megmutassák képességeiket. Mindemellett pedig a kiemelkedő eredményeket elérő diákok, most jelentős ösztöndíjban is részesülhetnek. Kolozsvárnak pedig nagyszerű lehetőség őket fogadni!

Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere

Educația este cel mai important factor al perpetuării și creșterii calității civilizației! Educația în limba maternă este unicul factor prin care omul își poate păstra mândria de sine și apartenența la o națiune!

Pentru un maghiar clujean, transilvan din România, cum sunt și eu, educația în limba maternă este vitală pentru a se simți bine acasă, aici, unde s-a născut! Oamenii întelepți știu că această multiculturalitate pe care o trăim împreună, este probabil, cea mai mare bogăție a Bazinului Intracarpatic!

Educația matematică este importantă, în primul rând, pentru dezvoltarea inteligenței, ea este cea care formează un liant între științe. De aceea, individul care își dezvoltă această capacitate de a sintetiza și a înțelege mecanismele logice, poate aprofunda și totodată cerceta, descoperirile în domeniu, determinând progresul real al societății.

Mulțumesc pe această cale, în primul rând, Celui de Sus, dar și colegilor din Consiliul Judetean, în special președintelui Alin Tișe, deoarece ne ajută în sprijinirea unei competiții de o asemenea anvergură!

Vákár István
Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj